Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:
WhatsApp App
met
ons!

Subsidies voor dakrenovatie: financiële steun voor een duurzaam dak

Bent u op zoek naar manieren om de kosten van uw dakrenovatie te verlagen? Subsidies kunnen helpen om uw dakrenovatie betaalbaarder te maken. Hier zijn vijf van de subsidies waar u in 2023 voor in aanmerking kunt komen.

Gemeentelijke Subsidie Dakrenovatie

Verschillende gemeenten in Nederland bieden subsidies aan huiseigenaren die hun dak willen renoveren. De voorwaarden en bedragen variëren, afhankelijk van uw woonplaats, maar deze subsidie kan een aanzienlijke hulp zijn bij het financieren van uw dak.


Verlaagd Btw-tarief

Voor dakrenovaties geldt een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit tarief is van toepassing op de arbeidskosten van de renovatie. Hierdoor kunt u op de totale kosten van uw dakrenovatie besparen.


ISDE: Investeringssubsidie Duurzame Energie

De ISDE is een subsidie die bedoeld is om de overstap naar duurzame energie te bevorderen. Als onderdeel van uw dakrenovatie - als u bijvoorbeeld zonnepanelen wilt installeren - dan kunt u mogelijk profiteren van deze subsidie.


SVVE: Subsidie Voor Verduurzamingsmaatregelen

De SVVE is een subsidie die huiseigenaren helpt bij het financieren van verduurzamingsmaatregelen in hun woning, zoals dakisolatie. Deze subsidie kan een significant deel van de kosten dekken, waardoor de verduurzaming van uw woning betaalbaarder wordt.


Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een goedkope lening voor energiebesparende investeringen in uw woning. De lening is beschikbaar voor diverse maatregelen, zoals dakisolatie of het plaatsen van zonnepanelen.


Bij Debro Dakwerken zijn we niet alleen deskundigen in dakrenovatie, we zijn ook goed geïnformeerd over de verschillende subsidies die beschikbaar zijn voor onze klanten. We helpen u graag om de juiste subsidie te vinden en we leveren alle nodige documenten voor een vlotte en correcte aanvraag. We kijken ernaar uit om u te helpen uw dakrenovatie betaalbaar en duurzaam te maken.