Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op ok├ę om deze melding te verbergen:
WhatsApp App
met
ons!

Plat dak: herstellen of vernieuwen?

Bij Debro Dakwerken zijn we meesters in het hanteren van bitumen. Of het nu om een kleine reparatie gaat, een volledige renovatie, of zelfs de complete vervanging van uw dak, op ons kunt u rekenen.

Tijd voor een update van uw platdak?

Heeft u een gebouw met een plat dak? Dan is de kans groot dat dit bedekt is met bitumen, ook wel dakleer genoemd. Hoewel bitumen een uitstekende keuze is, gaat het niet voor altijd mee. Als u naar uw dak kijkt en denkt dat een kleine opknapbeurt niet zou misstaan, is het eigenlijk al de hoogste tijd voor een inspectie en een plan van aanpak.


Herstellen of vernieuwen?

Bitumen is een stevig materiaal, maar het is ook aan slijtage onderhevig. Factoren zoals weersomstandigheden - zon, regen en hagel - kunnen het bitumen aantasten. Dit kan leiden tot scheurtjes en uiteindelijk zelfs tot lekkages. Onjuiste installatie of mechanische schade, zoals vallende takken, kan ook problemen geven. Als de schade beperkt is tot een klein gebied, kan een simpele reparatie volstaan. Dit is vaak sneller en kosteneffici├źnter dan een totale vernieuwing van het dak. Echter, als uw dak tekenen vertoont van ernstige slijtage of uitgebreide schade, dan is het vervangen van het hele bitumen dak wellicht een verstandigere en meer kostenbesparende oplossing op de lange termijn.